Život u Irskoj ili Njemačkoj je možda bolji od onoga što mi imamo

Štrajk u Uljaniku, nova porezna reforma koja ni samom ministru nije najjasnija. Što to Hrvatska ima za ponuditi mladima? Život u Irskoj ili Njemačkoj je možda bolji od onoga što mi imamo, je li to razlog da odustanemo? Moje mišljenje je još uvijek- ne. U nastavku ćete vidjeti zašto.

Plava tvornica
https://plavatvornica.com/iskustva-sa-sales-prakse-mirela-cuk/

Dok se nalazim u najgoroj mogućoj  točki svoje životne krivulje, među nesvrstanima. U trenutku kada pronalazim sebe između zadnje godine studiranja i pomisli da me uskoro očekuju mjeseci slanja životopisa i upita sigurna sam da vrijedi pokušati.

DA, ČAK IAKO STUDIRAM EKONOMIJU!

Moglo bi se reći da je odlazak mladih iz Hrvatske socijalni bunt protiv sustava. Nove brojke pokazuju razmjere kataklizme iseljavanja: Hrvata je više u Njemačkoj nego u BiH! 

Dok je broj iseljenika sve veći, Slavonija i Baranja se ne daju. Svaka nova promjena tjera ljude na prilagodbu i razvoj. Nekada je bilo dovoljno par jutara plodne zemlje da bi čovjek dobro živio obrađivajući ih, danas je potrebno par mladih ljudi s inovativnim rješenjem da  bi ugledali sunce na IT sceni.

Ovo je doba četvrte industrijske revolucije kada svaka struka mora koristiti visoku tehnologiju da bi bila prepoznata. Recimo npr. da se bavim prodajom odjeće i imam svoj lanac trgovina u fizičkom obliku po gradu Osijeku, hoće li svi Osječani znati za njega, a kamoli cijela Hrvatska ili šire? Ne. Odgovor je vrlo jasan, danas je jako bitno online oglašavanje i online trgovina. Webshopovi su osnovna komponenta poslovanja u svijetu, pa sve češće i kod nas.

Osijek se naziva novom Silicijskom dolinom zbog velikog broja tvrtki visoke tehnologije u regiji. Kao što su: Escape, Inchoo, Gauss, Informatika Fortuno, Plava tvornica i mnogi drugi.

Upravo je Plava tvornica dala vjetar u leđa mojim snovima. Pružili su mi priliku da odradim stručnu praksu u njihovom Sales timu. Sales obuhvaća svaki oblik komunikacije s potencijalnim klijentima, odnosno pregovaranja, sastanke, svakodnevno sastavljanje ponuda i kreativan proces stvaranja nove vrijednosti za klijenta.

Zašto biti Sales manager?

Ukoliko volite onaj osjećaj produktivnostidoprinosa zajednici, kada učinite da su svi sretni – tada je ovo posao za vas. Sales manager u IT tvrtki mora biti kreativna i samoinicijativna osoba koja zna (vremenski) uskladiti svoje zadatke s potrebama klijenta i mogućnostima tvrtke. Po mome mišljenju, jedan od najboljih razloga zašto se baviti ovim poslom leži u činjenici da konstantno radite na osobnom razvoju. Razvijene komunikacijske, prezentacijske i organizacijske vještine dolaze kao nagrada za vaš rad.

Na njihovom blogu ćete pronaći članak o mom iskustvu sa Sales prakse.

Ono što želim istaknuti je pozitiva!

Pozitiva vlada u Plavoj tvornici, nemoguće je da na vas ne ostavi trag. Ako studirate na EFOS-u, nemojte propustiti priliku iduće godine i prijavite se na praksu. Definitivno vrijedno iskustvo koje će vas ohrabriti da ostanete u Hrvatskoj i napravite pozitivan korak u svojoj karijeri. Ne košta vas ništa, a daje puno!

Život u Hrvatskoj
https://plavatvornica.com/iskustva-sa-sales-prakse-mirela-cuk/

Hvala mojoj mentorici Ružici Kadić na svom znanju koje je nesebično podijelila sa mnom!

Objavio

Mirela

Mirela Čuk je marketing stručnjakinja zaljubljena u putovanja, prirodu, modu, fotografiju, dobru hranu i Mladena. <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *