Ljetna “TO DO” lista iz Splita

welcome to split

Split je grad u koji me uvijek vuče k’ sebi. Ujedno i razlog zašto me zadnjih dana nije bilo na “sceni”. Ispred vas je ljetna TO DO lista! Nakon dužeg razmišljanja odlučila navesti samo 5 najljepših mjesta koja morate posjetiti. 

Kako se približavam Splitu sve je više bijele boje koja me polako okružuje. Split je poznat po biloj boji i Hajduku. Bijela je povezana sa svjetlom, dobrotom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom. Smatra se kao boja savršenstva. Svršenim spojem kulture i zabave mogu reći da su redom:

Riva

split riva

Dioklecijanova palača

dioklecianova palaca

Prokurative

prokurative

 

Terminal F, Split

terminal f

Grgur Ninski

grgur ninski

Krenuvši obilazak ovog grada najpoznatijom šetnicom – Splitskom Rivom, na najljepši način započinjemo večer. Svjetla grada i zgrade građene još u doba Dioklecijana čine ovu prostranu šetnicu posebnom. To je pozornica splitskog gradskog života, na njoj se održavaju brojna kulturna i zabavna događanja. Nije bilo večeri da se na Rivi nije održavao koncert, nastup žonglera ili neki drugi zabavni sadržaj.

Riva nas vodi do južnog dijela Dioklecijanove palače, s ulazom u podrume. Dioklecijanova palača je jedan od najbolje sačuvanih spomenika rimskog graditeljstva na svijetu. I tamo se svaki dan možete slikati sa rimljanima.

Krenemo li nešto zapadnije od Dioklecijanove palače ugledat ćemo Trg Republike. Glasoviti mediteranski trg u središtu grada Splita, poznatiji kao Prokurative. Poznate su po tome što se desetljećima na njima održava tradicionalni festival zabavne glazbe “Split”. Ako niste te sreće, kao ni ja da naletite baš u to vrijeme – možete uživati na večeri u restoranu koji se smjestio tako da vam pogled bježi ka lukovima koji su svuda oko vas.

Umorila sam se od lutanja, pa sam odlučila popiti koktel u novootvorenom mjestu u gradu. Terminal F je restoran i noćni klub gdje vas dočekuju piloti i stjuardese. Smješten je na samom početku splitske rive, a zamišljen kao check-in za turiste i domaće. Check-in ili check-out, nije ni toliko bitno, važno je iskustvo koje doživite.  Ambijent aviona, predivna rasvjeta, ukusna hrana koja se poslužuje do kasnih sati spojena sa nočnim klubom-definitivno mjesto za posjetiti!

Na odlasku smo za sreću dodirnuli palac Grgura Ninskog. Legenda glasi: dotaknete li palac i u tom trenutku poželite neku želju, ona će se obistiniti. Legenda? Provjerite!

Objavio

Mirela

Mirela Čuk je marketing stručnjakinja zaljubljena u putovanja, prirodu, modu, fotografiju, dobru hranu i Mladena. <3

3 misli o “Ljetna “TO DO” lista iz Splita”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *