Kopački rit

kopački rit

Između dvije rijeke, Drave i Dunava skrio se baranjski dragulj. Naš Kopački Rit

Kopački rit je poplavno područje nastalo djelovanjem upravo ovih velikih rijeka.

1993. godine je uvršten u popis močvarnih i vlažnih područja od međunarodnog značaja zbog velike biološke raznolikosti koja vlada njime.

Na samom ulazu u Kopački Rit, s desne strane nalaze se kućice koje morate posjetiti kako obilazak ovog parka ne bi prošao samo  u divljenju  drvenim mostovima koji  tvore savršenu mrežu okruženu šašom, lopočima i trskom.

Tamo će vas dočekati dobro raspoloženo osoblje, uvijek spremno za šalu, što možete i vidjeti malo niže – na trećoj slici. 🙂

U suvenirnici možete pronaći cool poklone, kupiti nešto tradicionalno što će vas podsjećati na izlet u Kopačkom Ritu.  U prostoriji do suvenirnice nalazi se izložbeni prostor. Mjesto gdje će i oni najmanji na zabavan način naučiti zašto ptice lete u jatu, kako to zapravo ptice lete, kako nastaje kiša, kako izgleda Kopački Rit tokom poplavljivanja i još punooo toga.

To je mjesto koje me je oduševilo! Iskreno, više puta sam svraćala u Kopački Rit. Popiti piće sa prijateljima, prošetati se, jednostavno odmoriti dušu, no izložbeni prostor nisam odmah primijetila. Razlog je možda u tome što je “skriven”, a do izražaja najviše dolaze restoran i kafić. Ne mogu reći da nije zasluženo, uistinu su uklopljeni na lijep način u park i zaokružuju cijelu ovu priču o flori i fauni.

Cijena ulaznice tokom ljetnog perioda je 10 kn, dok se tokom zimskih mjeseci ne naplaćuje. Naravno, djelatnici parka tu su kako bi vam pružili više od samostalnog istraživanja. U ponudi su razni programi, od vožnje vlakićem ili čamcem, foto safarija, promatranja ptica i mnogih drugih.

Objavio

Mirela

Mirela Čuk je marketing stručnjakinja zaljubljena u putovanja, prirodu, modu, fotografiju, dobru hranu i Mladena. <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *