Kako se rodio blog

Kada se mama i tata jako vole roda im za na nagradu donese dijete, a kada se  Mlađo i Mirela vole nastane putopisni blog. Ovo je priča o tome kako se rodio blog. Često me prijatelji pitaju: ” Kako to da si odlučila pisati blog o putovanjima?”. Mislim da je vrijeme da svima otkrijem što se krije iza Feel The World.

makedonija

Morate znati da je više faktora uključeno u ovu priču. Krenimo od toga da sam oduvijek tražila načine kako ispoljiti svoju kreativnost. Bilo to crtanje, organiziranje rođendana, slavlja, fotkanje, dizajniranje, uređenje interijera, vrtlarenje… sve ono što uključuje stvaranje nečeg novog i lijepog oduvijek me veselilo.

cvijet na Hvaru

 

Još u srednjoj školi sam shvatila kako ekonomija ne mora biti dosadna, da mi pruža priliku cjeloživotnog učenja i šansu da stvorim pozitivnu promjenu u svijetu (ili bar svome okruženju). To se potvrdilo i na fakultetu kada sam odabrala smjer Marketing. Marketing je sasvim nešto drugo, nemojte me krivo shvatiti, ali to je savršen smijer za sve mlade i poduzetne ljude.

I onda, u cijelom tom “open mind” trenutku za mene pojavi se on. Dečko koji je promijenio moj pogled na svijet. Mladen – zvat ćemo ga ipak Mlađo. Iako smo uistinu slični i često mislimo da nešto nije u redu kada u isto vrijeme izgovaramo identične rečenice, postoje sitne razlike među nama. Avanturistički duh i odvažnost koje su više izražene karakteristike kod njega nego kod mene.

trg u skoplju
Makedonija

Dobro Mirela, upoznaš super dečka, ali što to znači za ovaj blog? Paaa, znači puno. Pokušat ću vam dočarati kroz ovih 5 koraka:

1.Inspiracija

Vjerujem da je u stanju svojim životnim pričama lako potaknuti čak i nepoznatu osobu da mu se pridruži u novoj avanturi. U njemu postoji jako velika doza strasti prema putovanjima i nije čudno što je ohrabrio sve moje ideje i želje za otkrivanjem novih područja. Potaknuo me da proširim obzore pričama iz Kuala Lumpura, Istanbula, Kube, Balia… Svaki od tih gradova ili država predstavljena nam je na određen način putem medija i turističkih agencija, no ono što Mlađo čini je samostalna organizacija. Na taj način najbolje upoznaje duh i kulturu posjećenog područja.

bali
Bali

2.Podrška

Kada se u meni pojavila želja za putovanjem u daleki kraj nije bilo sretnije osobe od njega. Do sada smo putovali na bliže relacije, što možete vidjeti iz  prijašnjih objava. A uskoro nas očekuje jedno veliko putovanje (za mene najveće do sada) o kojem ću vam rado pisati i zbog kojeg je zapravo i realizirana ideja bloga. Kada su se spojile čari marketinga kojeg studiram, potrebe za odabirom teme diplomskog rada i planiranje puta, nagađate- nije bilo toliko teško odlučiti što činiti. Spojila sam ugodno s korisnim i eto kako se rodio blog. U svemu tome, on je bio uz mene i ohrabrio svaki moj korak.

Cuba
Kuba

3.Tehnička podrška

Cure moje, vi ćete me najbolje razumjeti. I same znate da nismo loomen za tehničke stvari. Nadam se da imate nekoga kao što imam ja. Mlađo je moj pomoćnik kada god nešto zašteka i kada sama ne znam kako bi poboljšala nešto na blogu.

4.Kritičar

Možete vi misliti da je on moj dečko i da mora samo kimati glavom u potvrdnom tonu. Ali ne, baš to se ne događa. Najoštrija je kritika prije svakog objavljenog posta (osim ovoga  – jer bi me ubio da zna kako pišem o njemu haha). Znamo svi da tuđe oči bolje vide sve greške kojih sami nismo svjesni, a njegove imaju profesionalnu deformaciju pa me zezaju zbog tonova, simetričnosti ili redosljeda. No, to je dobra stvar, svaka kritika čini nas boljima idući put.

kuba

5.Suputnik na svim putovanjima

Kao što sam već spomenula, uz mene je gdje god da krenemo vlakom, autobusom, automobilom, brodom ili avionom. Sve je jednostavno kada imate pouzdanog suputnika!

Thank you!
Čiovo

Objavio

Mirela

Mirela Čuk je marketing stručnjakinja zaljubljena u putovanja, prirodu, modu, fotografiju, dobru hranu i Mladena. <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *