Kako doći na otok Hvar i što posjetiti kada stignemo?

putopisni blog, Hvar

Leto se približava kraju, vrijeme je da iskoristimo zadnje sunčane dane na najbolji mogući način! Jasno vam je na što ciljam- moreee! U ovom blog postu pronaći ćete odgovor na pitanja kako doći na otok Hvar i što posjetiti kada stignemo? Očekuje vas beskrajno ispijanje koktela, jedrenje, partijanje, sunčanje, plivanje, istraživanje otoka i opuštanje koje će pripremiti naše umove na nove pobjede.

Kako doći na otok Hvar?

Većina vas dolazi u Dalmaciju automobilom, kao i mi sami. Iako je to zgodniji način putovanja od onog autobusom, u slučaju jednodnevnog izleta na otok Hvar situacija je obrnuta. Npr. mi smo odsjeli u Kaštelama, da bi došli do trajekta ili katamarana  za Hvar morate doći u Split ili Drvenik gdje ćete jako teško pronaći parkirno mjesto. Ako razmatrate opciju prijevoza automobila trajektom- nemojte! Iz osobnog iskustva mogu reći kako vam automobil neće biti potreban, a stvorit ćete si ogroman pritisak čekanjem u kolonama. Zašto kvariti odmor kada može biti jednostavno, pogledajte kako je izgledao naš put:

  1. Rani polazak iz Kaštela gradskim autobusom za Split (idu svakih 20 minuta)
  2. Pješačenje od autobusne stanice do trajektne luke (treba vam 15-ak minuta pješačenja kroz grad ili možete presjesti u drugi autobus)
  3. Kupnja karte za catamaran u naplatnoj kućici Jadrolinije (110kn za udobnu plovidbu od sat vremena do grada Hvara). Jeftinija opcija vam je trajekt ali on plovi za Stari Grad na Hvaru
  4. Uplovljavanje u sami centar grada (što je odlično jer možete odma započeti s razgledavanjem najljepšeg dijela grada)
  5. Povratak kući iz Starog Grada (do kojeg smo došli taksijem jer autobusne linije nisu prečeste) gdje nasuprot luke imate ured Jadrolinije
  6. Kupnja karte za trajekt (duplo jeftinija od one za catamaran, ali i vožnja duplo duže traje)

Što posjetiti kada stignemo na Hvar?

Sami i bez ikakvog predznanja uputili smo se na otok Hvar, mogu reći da mi je to bio najljepši dan godišnjeg odmora. Na jednom otoku vidjela sam dva različita svijeta. Postoji Grad Hvar- krcat ljudima, turistička destinacija za partijanere i sve ljude dubljeg džepa i Stari Grad- ne toliko razvijen dio otoka gdje ljudi žive laganim tempom.

Pogledajte galeriju u kojoj je prikazano sve što morate posjetiti!

Objavio

Mirela

Mirela Čuk je marketing stručnjakinja zaljubljena u putovanja, prirodu, modu, fotografiju, dobru hranu i Mladena. <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *