Game of Thrones u Hrvatskoj

Ako ste se pitali kolko Kaštela ima, odgovor je sedam Kaštela. Redom od Trogira prema Splitu, to su : Kaštel Štafilić, Kaštel Novi, Kaštel Stari, Kaštel Lukšić, Kaštel Kambelovac, Kaštel Gomilica i Kaštel Sućurac.

Iza jednog od njih nalazi se odgovor na pitanje gdje je snimana serija Game of Thrones.

sedam kaštela

Grad Kaštela sve je poznatija turistička lokacija

U razgovoru sa mještanima saznala sam kako u zadnje tri godine dolazi veći broj posjetitelja nego ikada prije. Što i tko je zaslužan za to da se ovih sedam Kaštela sve više eksponira, možemo samo pretpostavljati.

U svakom slučaju,drago nam je da se hrvatska obala razvija, a turizam cvjeta. U nastavku ćete vidjeti sedam Kaštela iz moje perspektive.

Poljaci, Njemci, Česi i Slovaci najčešći su gosti,te ih možete ih sresti na svakoj plaži. Kažu da Njemci znaju što je kvaliteta, no vjerujem kako su i ostali posjetitelji uvidjeli kvalitetu sadržaja koji se nudi. Od dugih šljunačnih plaža u uvalama, restorana i kafića uz njih,  gastronomije, kulturno-glazbenih događanja kojih ima na pretek, smještaja kojeg je sve više, odlične prometne povezanosti s ostalim gradovima i zračne luke u Kaštel Štafiliću.

split, kaštela

Što Kaštele nude?

Naizgled mirno mjesto tokom dana navečer postaje pravo okupljalište svih generacija. Što nam daje najmanje sedam razloga zbog kojih moramo posjetiti grad Kaštela, pretpostavljate zašto – zbog sedam Kaštela u njemu.

Svaki od njih ima svoju priću i događanja u ljetnim večerima. Tako smo Mladen i ja došli u Kaštel Kambelovac baš onog dana kada počinju 20. Večeri dalmatinske pisme. To nas je razveselilo, ali nije previše začudilo. Zašto? Zato što grad Kaštele njeguje svoju baštinu.

kaštele dani pisme

Prvi dan, odnosno u subotu 28. srpnja, održan je koncert Tomislava Bralića i klape Intrade. Već u nedjelju, na istoj bini nastupala je klapa Cambi i 20 manjih sastava pjevajući pop.

Kako zabava ne bi prestala nakon koncerta, u na rivi se tradicionalno pekla riba, čevapi, pripremale dagnje, fritule i druge poslastice za naša nepca. Nakon nastupa, klape smo često vidjeli kako se pridruže posjetiteljima na rivi. Što daje osjećaj opuštenosti i uživanja u ljetu na moru.

riva kambelovac

U Kaštel Lukšiću ispričana jedna od najljepših ljubavnih priča na ovom prostoru – legenda o Miljenku i Dobrili, nesretnim ljubavnicima koji su živjeli u dvorcima Vitturi i Rušinac. Njima je svake godine početkom kolovoza posvećen festival ljubavi „Dani Miljenka i Dobrile“. Točnije, počinju sutra – 3. kolovoza i traju do 9. u mjesecu. Što znaći da stignete saznati što se krije iza ove ljubavne priče.

Fun fact za kraj:

U Kaštel Gomilici,u prekrasnom Kaštilcu snimljeni su kadrovi četvrte sezone planetarno popularne serije „Igra prijestolja“.

🙂

Objavio

Mirela

Mirela Čuk je marketing stručnjakinja zaljubljena u putovanja, prirodu, modu, fotografiju, dobru hranu i Mladena. <3

Jedna misao o “Game of Thrones u Hrvatskoj”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *